
لزوم اجازه ی شوهر برای خروج از کشور
حتماً میدانید،دغدغه ی بسیاری از خانم های متاهل و دخترانی که قصد ازدواج دارند،موضوع اجازه همسر برای خروج از کشور می باشد.
با توجه به تبصره ۳ ماده ۱۸ قانون گذرنامه یک خانم برای خروج از کشور نیازمند اذن همسرش می باشد.گاهی حتی ممکن است،این قانون باعث از دست دادن، موقعیت های سرنوشت ساز برای بانوان شود.
برای مثال؛ خانم زهرا نعمتی تیرانداز معروف کشورمان و خانم نیلوفر اردلان که کاپیتان تیم ملی فوتسال بودند، به استناد این قانون ممنوع الخروج شدند. همین امر مانع این شد تا در مسابقاتی که سالها برای آن تلاش کرده بودند، شرکت کنند.
نگران نباشید! ما به شما می گوییم که چه راه هایی برای حل این مسئله وجود دارد.
اگر هنوز ازدواج نکرده اید، بهترین راه این است، که حق خروج از کشور را جزء یکی از شروط ضمن عقد ذکر کنید.
پس از عقد نیز می توان ،این اذن را در سند جداگانه ای به صورت وکالت بلاعزل با مراجعه به یکی از دفاتر اسناد رسمی دریافت کرد، بدین صورت زن میتواند برای امضای اسناد جهت صدور و تمدید گذرنامه و همچنین برای خروج مکرر از کشور خودش شخصا اقدام کند.
توصیه می شود حتی در صورت ذکر حق خروج از کشور جزء شروط ضمن عقد حتماً یک وکالت نامه بلاعزل جداگانه نیز تنظیم و این حق از مرد اخذ شود،زیرا صرف درج حق خروج از کشور در عقدنامه مورد پذیرش اداره گذرنامه نمیباشد، و لازم است وکالتنامه تنظیم شده در دفاتر اسناد رسمی نیز ز ارائه شود.
در متن وکالتنامه ی مربوطه چه بنویسید تا خاطری آسوده داشته باشید؟
” زوج به زوجه رضایت می دهد، که با همه ی اختیارات قانونی بدون نیاز به اجازه شفاهی یا کتبی مجدد شوهر از کشور خارج شود. تعیین مدت مقصد و شرایط مربوط به سفر با صلاحدید خود زن است.”
یا
“زوج رضایت کامل خود را با تقاضا و دریافت گذرنامه و پاسپورت جهت خروج از کشور از سوی زوجه به دفعات مکرر و همچنین، دریافت ویزا و روادید و اقامت دائم یا موقت در هر یک از کشورهای خارجی برابر مقررات و خروج از کشور از هر یک از مرزهای زمینی، دریایی و هوایی به دفعات مکرر اعلام نمود”
البته لازم به ذکر است بدانید هنگامی که زن نه در شروط ضمن عقد این حق را دریافت کرده باشد و نه وکالت بلاعزل گرفته باشد در صورت مخالفت همسر در مواردی از جمله واجبات شرعی (سفر حج ) ،صله رحم در حد معقول،برای درمان و مواردی از این قبیل با اجازه دادستان می توانند از کشور خارج شود.