امروز با مطلبی در خصوص اهدای جنین در خدمت شما هستیم.
تمام شادی های بچه دار شدن را به خاطر بیاورید. غافلگیر کردن همسر با خبر بارداری، خرید لباس های کوچولو برای بچه، شنیدن صدای قلب بچه، ۹ ماه انتظار برای دیدار، حرف زدن بچه برای اولین بار، مامان و بابا گفتن بچه. می دانید که بسیاری از خانواده ها از این نعمت ها محروم هستند و اهدای جنین راهی برای امیدوار کردن آنها و چه کسی است که نداند باز کردن در بسته به روی شخص ناامید از تمامی عبادت ها بالاتر است.
اهدای جنین از شیوه های جدید درمان نازایی است که در آن اسپرم و تخمک افراد اهداکننده در آزمایشگاه تلقیح می شود و به رحم زن متقاضی( اهدا گیرنده) منتقل می شود.
طبق قانون نحوه اهدای جنین به زوجین نابارور، مراکز درمان ناباروری ذی صلاح مجاز هستند که با رعایت کلیه ضوابط شرعی، جنین های حاصله از تلقیح خارج از رحم زوج های شرعی و قانونی را پس از اعلام رضایت کتبی زوجین صاحب جنین به رحم زنانی منتقل کنند که پس از ازدواج و انجام معاینات پزشکی ناباروری زن یا شوهر یا هر دوی آنها به اثبات رسیده است.
شرایط اهدای جنین
برای انجام این امر تحت نظارت مراکز مجاز هم اهداکنندگان و هم اهداگیرندگان باید زن و شوهر قانونی باشند. زوجین متقاضی این امر باید مشترکا درخواستی به دادگاه خانواده ارائه بدهند تا دادگاه خانواده شرایط آنها را برای دریافت مجوز بیازماید.مثلا طبق ماده ۲ قانون نحوه اهدای جنین به زوجین نابارور، زن و شوهر اهداگیرنده باید واجد صلاحیت اخلاقی باشند، تابعیت جمهوری اسلامی ایران را داشته باشند و آزمایش های پزشکی ناباروری آنان را به اثبات رسانده باشد.
اگر نگاهی به شبکه های مجازی به خصوص اینستاگرام بیندازید متاسفانه بازار غیرقانونی فروش اسپرم و تخمک داغ است با تبلیغ هایی نظیر این امر که برای رسیدن به لذت مادر شدن به یک دیگر کمک می کنیم.
اما این نکته مهم را مدنظر داشته باشید که حتی اگر از راه حل قانونی اهدای جنین برای فرزند دار شدن کمک بگیرید باید بدانید که قواعد حقوقی حاکم بر اهدای جنین با ابهام های فراوانی رو به رو است و با رفتن به سوی انجام غیرقانونی این امر دردسرهای بیشتری را متحمل خواهید شد.
از جمله این ابهام ها، بحث حضانت و ارث فرزند متولد شده از اهدای جنین است که قانون کاملا در خصوص آن سکوت کرده و اصلا مشخص نیست که چنین فرزندی از پدر و مادر اهدا کننده( پدر و مادر ژنتیکی) خود ارث می برد یا پدر و مادری که او را بزرگ کرده اند؟ اگر پدر و مادر اهدا کننده بعدها خواهان فرزند خود شدند دادگاه چه تصمیمی خواهد گرفت؟
البته چنین فرزندی طبق قواعد فقه اسلامی و مبحث ارث فقط از پدر و مادر اهداکننده ارث می برد اما به شما توصیه می کنیم بعد از مشاوره با وکیل متخصص حقوق خانواده در مورد چنین امر مهمی تصمیم گیری بفرمایید.