روش تنظیم قرارداد میتواند سرنوشت اشخاص، شرکتها و کسب و کارها را تغییر بدهد. قراردادها به دو صورت شفاهی و کتبی تنظیم می گردند. علل عمده مشکلات و اختلافات موجود در حوزه کسب و کارها عدم تنظیم قرارداد به صورت کتبی می باشد.
قراردادهای کتبی هم گاهی به علت عدم رعایت نکات حقوقی و نگارشی، مشکلات زیادی را ایجاد می نمایند زیرا که برای تنظیم یک قرارداد استاندارد افزون بر اطلاعات و جزئیات مربوط به قرارداد، دانش حقوقی هم ضروری است.
چگونگی تنظیم قرارداد
در این که کتبی بودن توافق به جای توافقات لفظی و شفاهی یک ضرورت است، جای شکی نیست. زیرا که توافق شفاهی اگر در هنگام اختلاف هم قابل اثبات باشند، جزئیات آن را نمیتوان ثابت نمود.
اما مهم تر از خود قرارداد، روش تنظیم آن است.
این که چه کسی و با چه دانشی قرارداد را تنظیم کند. در واقع قراردادها باید متناسب با شرایط طرفین و کاری که به آن توافق می کنند، تنظیم شوند.
از طرفی قوانین ما بسیار متنوع هستند؛ پس نظر به آنها در قراردادها اهمیت زیادی دارد.
برای مثال قرارداد خرید و فروش خودرو یا ملک طبق قانون مدنی و قرارداد اجاره ملک بر اساس قانون روابط موجر و مستاجر تنظیم می گردد.
توجه نکردن به این قواعد قانونی میتواند مشکلات زیادی را برای دو طرف قرارداد بار آورد.
الزام بانک ها به ارائه یک نسخه از قرارداد
و اطلاعات کامل تسهیلات به مشتریان
مزایای تنظیم قرارداد
- پیشگیری از دعاوی و اختلافات
- کاهش ریسک ها و هزینه ها و خسارات
- افزایش بهره وری و ایفای تعهدات
- بازدارندگی از تخلفات طرف مقابل
- امنیت حقوقی
گروه وکلای عدل گر با سابقه درخشان و پرونده های موفق طی سال های اخیر آماده بررسی پرونده ها و مشاوره های تخصصی در حوزه های مختلف از جمله دعاوی حقوقی هستند.
با اعتماد به وکلای پایه یک دادگستری این موسسه می توانید از استیفای کامل حقوق قانونی خود اطمینان حاصل نمایید.
نحوه تنظیم قرارداد کتبی
در تمام انواع قراردادها، اصول کلی و عمومی وجود دارد.
روش نگارش این اصول نظر به نوع قرارداد متغیر خواهد بود.
در چه شرایطی می توانیم قرارداد را فسخ کنیم
بعضی اصول کلی عبارت اند از:
عنوان قرارداد
مهمترین قدم، انتخاب موضوع مناسب برای قرارداد است.
انتخاب موضوع مناسب این امکان را برای شما فراهم میکند تا حدود تعهدات طرفین قرارداد و سایر مفاد قرارداد را بر اساس آن انتخاب نمایید.
طرفین قرارداد
در تمامی قراردادها حداقل دو نفر به عنوان طرفین قرارداد انتخاب میشوند. در هنگام نگارش این بند توصیف مختصری از طرفین قرارداد درج میشود.
موضوع و مدت قرارداد
انتخاب موضوع قرارداد، محدوده قرارداد و میزان تعهدات طرفین قرارداد را آشکار میسازد. مدت قرارداد بسته به توافق طرفین قرارداد میتواند ۶ ماه، یک سال، ۵ سال و …، باشد. تاریخ شروع و اتمام قرارداد باید به صورت دقیق درج شود.
مبلغ قرارداد
در این قسمت ، مبلغ به صورت دقیق و قطعی تعیین می شود. پرداخت مبلغ قرارداد بسته به توافق طرفین ممکن است به صورت نقدی یا اقساط تعیین شود.
نکته: اگر پرداخت مبلغ قرارداد به صورت اقساط تعیین شود باید نحوه پرداخت اقساط به صورت دقیق در قرارداد ذکر شود.
شروط و تعهدات طرفین قرارداد
هر قراردادی با توجه به موضوع آن، دارای شروط و تعهداتی است. شروط و تعهدات مندرج در قرارداد باید با توافق طرفین قرارداد تعیین شود.
مطالب تصادفی: سند و انواع آن