دعوای تقابل

دادخواست نفقه

در خصوص ارائه نمونه دادخواست دعوای تقابل ابتدا لازم است نکاتی را در مورد تقابل بدانید.

سپس در ادامه ی متن نمونه دادخواست ها را برای شما قرار میدهیم.

دعوای تقابل
معنای تقابل

تقابل به معنای مقابل چیزی قرار گرفتن است.

و در حقوق به معنی رویارویی دو موضوع است که با یکدیگر ارتباط پایه­ ای دارند.

 در واقع موضوع اول، اساس و بنای موضوع دوم است.

یا به عبارتی میتوان گفت ، زمانی که شخصی به دادگاه می رود و علیه دیگری طرح دعوای می کند، خواهان محسوب می شود. و چون اولین کسی است که علیه دیگری طرح دعوی می کند، دعوای او دادخواست اولیه است.

زمانی که خوانده احضار می گردد، ممکن است که او نیز در مقابل خواهان غیر از دفاع مدرکی داشته باشد که نشان از مقصر بودن خواهان در رابطه با موضوع مورد شکایت باشد. و بنابر این او نیز دعوی جدیدی در مقابل مطرح می کند.

پس در اصل دادخواست تقابل زمانی است که خواهان و طرف مقابل هر دو علیه یکدیگر طرح شکایت کردند.

خوانده دعوی اصلی در دعوی تقابل خواهان محسوب می گردد.

در دعوی تقابل، خوانده دعوی اصلی با توجه به دلایل و مدارک موجهی که دارد، می تواند در ارتباط با دعوا مطروحه هم اقدام به طرح دعوا از خواهان دعوی اصلی کند.

یعنی خوانده در پاسخ به شکایت خواهان اقدام به اقامه دعوا تقابل می نماید.

لازمه اقامه دعوای تقابل، ارائه دادخواست به دادگاه است.

نمونه کامل دادخواست تقابل شامل خواهان، طرف مقابل، وکیل یا نماینده قانونی، تعیین خواسته، دلایل و ملزومات دادخواست و متن دادخواست است که ما در ادامه نمونه ای را خدمت شما معرفی خواهیم کرد.

حتما بخوانید: سند شورایی چیست؟

نمونه دادخواست دعوای تقابل

خواهان :

در این قسمت نام و مشخصات شخصی که خواهان دعوای تقابل است ذکر گردد

طرف مقابل:

در اینجا نام و مشخصات طرف دعوی تقابل (خواهان دعوی اصلی) را ذکر نمایید

خواسته  بدین شرح است که:

دعوی تقابل نسبت به پرونده کلاسه ………………… و شماره بایگانی ……………. (با موضوع مطالبه وجه چک) مطروحه در شعبه …… دادگاه …………… و به خواسته ی استرداد لاشه چک به شماره و تاریخ ………… عهده بانک ……………………، به انضمام کلیه ی خسارات قانونی از جمله هزینه دادرسی و ….

دلایل و منضمات :

استشهادیه، کپی قرارداد  و هر مدرک موجود دیگری

شرح دادن دادخواست در قسمت مربوطه:

ریاست محترم دادگاه …….

با سلام و عرض ادب

به احترام مستند به ماده ۱۴۱ قانون آئین دادرسی مدنی و نظر به به وحدت منشاء دعوی (چک شماره …………..  مورخ …………………. عهده بانک …………….) و وجود ارتباط کامل دعوی اصلی و دعوای تقابل، به عرض می رساند :

بنا بر دلایل و مدارک موجود، اینجانب به جهت تضمین انتقال مالکیت سهم الارث خود به خواهرم خانم ……… (طرف مقابل دعوی تقابل)، یک فقره چک با مشخصات مذکور به صورت امانی در ید ایشان قرار دادم و توافق نمودیم که بعد از انجام تعهد و انتقال مالکیت، چک موصوف مسترد گردد. این انتقال پیرو تنظیم سند عادی مورخ ……………. محقق و ایشان مکلف به استرداد لاشه چک می گردند. متاسفانه تا کنون از انجام این مهم استنکاف ورزیدند (جهت اثبات مدعی استشهادیه ای به پیوست تقدیم می گردد). بنا بر این از مقام محترم صدور حکم به استرداد لاشه چک شماره ………… مورخ ………………. عهده بانک ……………………، به انضمام کلیه خسارات قانونی از جمله هزینه دادرسی مورد استدعاست. با تشکر و تجدید احترام

توجه داشته باشید که این دادخواست به عنوان نمونه می باشد. و در خصوص هر پرونده با توجه به موارد اختصاصی و شرایط آن باید دادخواست تنظیم گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *