حکم جلب برای مهریه

حکم جلب برای مهریه

حکم جلب برای مهریه موضوع بحث امروز ما است و به سوال های شما در این زمینه پاسخ می دهیم.

باورهای غلط در مورد مهریه و حکم جلب مهریه بسیار زیاد است. مثلاً مردم از ما می پرسند که

۱-قانون جدید برداشته شدن حکم جلب برای مهریه چیست؟

۲-آیا درست است که حکم زندان برای مهریه دیگر صادر نمی شود؟

۳-می گویند که چون سکه گران شده دیگر حکم جلب نمی دهند و مهریه زندان ندارد. آیا این خبر صحت دارد؟

۴-شوهرم تقاضای تعدیل مهریه مطرح کرده است آیا با این وجود حکم جلب می دهند؟

سوال های فراوان دیگری نیز در مورد روند دریافت حکم جلب مهریه مطرح می گردد مثلاً بسیاری در مورد مراحل دریافت حکم جلب مهریه یا دریافت حکم جلب سیار برای مهریه سوال می کنند.

در ادامه همراه ما باشید تا به سوال های شما در این زمینه پاسخ بدهیم.

از لحظه ای که خطبه عقد بین زن و مرد جاری می شود، تکالیفی بر دوش زن و مرد می آید که باید به آن متعهد باشند. پرداخت مهریه به زن مهم ترین تعهد مالی است که بر دوش مرد قرار می گیرد که با وجود سنگینی مالی کمتر مورد توجه قرار می گیرد

و مردان فقط به هنگام مشکلات است که یادشان می افتد تعهدی به سنگینی مهریه بر عهده گرفته اند.

شاید برای شما جالب باشد که بدانید بعضی مردها حتی از میزان مهریه ای که در عقدنامه نوشته شده است بی اطلاع هستند و زمانی که مهریه اجرا گذاشته می شود می گویند مگر فلان چیز هم جزء مهریه بود!

حکم جلب برای مهریه
حکم جلب برای مهریه

 تکالیفی که به محض ازدواج بر عهده مرد قرار می گیرد

مطابق قانون مدنی ایران به محض انعقاد خطبه عقد میان زن و مرد، تکالیف و حقوق زوجیت میان آنها جاری می شود.

مطابق قانون مدنی و قانون حمایت از خانواده، زن باید از شوهر خود تمکین کند و ریاست مرد بر خانواده را بپذیرد و مرد نیز باید در برابر تمکین زن، به او نفقه پرداخت کند و مهریه موجود در عقدنامه را اگر عند المطالبه است به او پرداخت کند

همان گونه که گفته شد علی رغم اینکه مهریه تعهد سنگین مالی محسوب می گردد مردم و عرف به آن به صورت سرسری نگاه می کنند و آن را جدی نمی گیرند و فقط زمانی متوجه جدیت آن می شوند که خانم اقدام به مطالبه مهریه می کند.

هنگامی که خانم اقدام به مطالبه مهریه می کند اگر استعلام های سه گانه اخذ شده از اموال مرد نشان بدهد که مالی ندارد زن می تواند حکم جلب مرد را دریافت کند.

البته اگر مرد اقدام به ارایه دادخواست اعسار از پرداخت محکوم به ( مهریه) کند حکم جلب صادر نمی شود.

در ادامه همراه ما باشید تا قدم به قدم شما را در این مورد همراهی کنیم.

استعلام های سه گانه یعنی چه

 مراحل دریافت مهریه از سوی خانم

قبل از اینکه به شرایط دریافت حکم جلب از سوی خانم اشاره کنیم لازم است که مراحل اجرا گذاشتن مهریه و دریافت مهریه از سوی خانم را بررسی کنیم.

تا قبل از سال 1399 خانم ها می توانستند برای دریافت مهریه شان به دوایر اجرای ثبت یا دادگاه مراجعه کنند و برحسب اطلاعاتی که از اموال شوهرشان داشتند در این خصوص اقدام می کردند.

به عنوان مثال اگر خانمی می دانست که هیچ مالی از جمله ماشین یا خانه به نام شوهرش نیست وقت خود را با مراجعه به دوایر اجرای ثبت تلف نمی کرد و مستقیم به دادگاه دادخواست می داد و مهریه خود را مطالبه می کرد

اما هم اکنون و مطابق قانون زن برای مطالبه مهریه ابتدا باید به اداره ثبت و بعد از آن به دادگاه خانواده رجوع کند و پیش از دریافت گواهی از اداره ثبت دادگاه خانواده دادخواست زن را نمی پذیرد و به دادخواست او رسیدگی نمی کند.

به عبارت دیگر زن ابتدا باید به دوایر اجرای ثبت مراجعه کند

1-اگر در آنجا مالی از شوهرش کشف شد که کفاف مهریه او را بکند که دیگر دلیلی ندارد به دادگاه مراجعه کند.

2-اگر اموالی از شوهر کشف نشود که کفاف پرداخت مهریه زن را کند دوایر اجرای ثبت نامه ای به خانم می دهند تحت عنوان ختم عملیات اجرایی.

ادارات ثبت با صدور این نامه به دادگاه اعلام می کنند که خانم برای دریافت مهریه به اداره ثبت مراجعه کرده است اما موفق به دریافت مهریه اش نشده است.

پس از دریافت این گواهی از دوایر اجرای ثبت، خانم با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی اقدام به تقدیم دادخواست مطالبه مهریه به دادگاه می کند.

دادخواست به دادگاه خانواده ارجاع می گردد و جلسه دادرسی با حضور مرد و زن تشکیل می شود.

در نظر داشته باشید رایی که از دادگاه خانواده صادر می شود قابل تجدید نظرخواهی در دادگاه های تجدیدنظر می باشد 

اگر شخص از رای تجدیدنظرخواهی کند که پرونده به دادگاه تجدیدنظر ارسال می گردد و  دادگاه تجدیدنظر استان رای را به لحاظ قانونی مورد بررسی قرار می دهد.

شکستن رای در دادگاه تجدیدنظر

اما اگر ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ رای، از رای تجدیدنظرخواهی نشود یا تجدیدنظرخواهی رد شود حکم دادگاه قطعی و لازم الاجرا خواهد بود و ذی نفع پرونده ( خانم یا وکیل او) پرونده را به اجرای احکام می برند تا نسبت به اجرای رای اقدام کنند.

اجراییه به مرد ابلاغ می گردد و از مرد مطابق اجراییه درخواست می گردد که نسبت به اجرای مفاد حکم اقدام کند.

مطابق قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی اگر اجرای حکم از طریق راه های موجود در قانون امکان پذیر نشود مرد حبس می شود مگر اینکه ادعای اعسار او پذیرفته شود یا رضایت خانم را کسب کند

تا اینجا حتما متوجه شدید که  امکان جلب و بازداشت مرد در صورت عدم پرداخت مهریه به زن وجود دارد و این حرف که بعضی ها تکرار می کنند و می گویند ” دیگر برای مهریه حبس نمی دهند” “مهریه زندان ندارد” کاملاً اشتباه است

و قانون جدیدی در مورد برداشته شدن حکم جلب مهریه به تصویب مجلس شورای اسلامی نرسیده است.

بسیاری از حرف هایی که مردم در مورد قوانين جديد مهریه می زنند اشتباه است از جمله اینکه «مهریه دیگر حبس ندارد» «چون قیمت سکه بالا رفته مهریه زندان ندارد» «هرچقدر مهریه بندازی ۱۱۰ تا بهت میدن»

مرد چه کند که زندانی نشود

 مرد تنها در یک صورت است که زندانی نمی شود. اگر مرد ظرف 30 روز بعد از ابلاغ اجراییه با ارایه کلیه صورت اموال خود دعوای اعسارش را اقامه کند حبس نمی شود.

مهلت 30 روزه که به آن اشاره کردیم بسیار مهم می باشد اگر مرد خارج از مهلت 30 روزه اقدام به طرح دعوای اعسار کند آزادی او منوط به رضایت زن یا سپردن کفیل یا وثیقه می باشد.در هر حال اگر مرد دعوای اعسار را پس بگیرد یا دعوای اعسارش رد شود موظف به پرداخت تمام مبلغ مهریه به زن می باشد.

در صورتی که مرد ادعای اعسار کند و این ادعا مورد قبول دادگاه قرار بگیرد ، دادگاه مهریه را تقسیط می کند و مرد موظف است اقساط مهریه را پرداخت کند.

در این مرحله اصولا برای مرد یک پیش پرداخت و اقساط ماهانه در نظر گرفته می شود.

بعد از این مرحله خیلی ها از ما سوال می پرسند که اگر مرد با عدم پرداخت اقساط آنها را اذیت کرد آیا می توانند حکم جلب مرد را دریافت کنند؟

پاسخ به این سوال هم برای خانم ها بسیار مهم است چرا که نباید گمان کنند که در این مورد قانون به آنها کمک نمی کند .

آقایان نیز باید بدانند که بعضی راهنمایی ها اشتباه است و از این راه نمی توانند همسر خود را مورد اذیت و آزار قرار بدهند.

چرا که بعد از تقسیط مهریه نیز،اگر مرد از پرداخت اقساط اجتناب کند زن می تواند حکم جلب مرد را دریافت کند و قانون گذار اجازه نمی دهد که احقاق حق و اجرای عدالت در این مورد با بهانه های واهی به تاخیر بیفتد.

حکم تعدیل مهریه

بسیاری در مورد دادخواست تعدیل مهریه از سوی آقایان سوال می پرسند

مطابق قانون:

«هر یک از محکوم‌ٌله یا محکوم‌علیه می‌توانند با تقدیم دادخواست، تعدیل اقساط را از دادگاه بخواهند. دادگاه با عنایت به نرخ تورم براساس اعلام مراجع رسمی قانونی کشور یا تغییر در وضعیت معیشت و درآمد محکوم‌علیه نسبت به تعدیل میزان اقساط اقدام می‌کند.»

آیا با وجود دادخواست تعدیل اقساط مهریه حکم جلب صادر می گردد؟

مطابق قانون تنها امری که مانع صدور حکم جلب مرد می گردد دادخواست اعسار در مهلت ۳۰ روز از تاریخ ابلاغ اجراییه می باشد و مورد دیگری در قانون پیش بینی نشده است پس ارایه دادخواست تعدیل اقساط مهریه مانع صدور حکم جلب از جانب دادگاه نمی گردد.

علاوه بر این بسیاری از مردها با ارایه چندین باره این دادخواست درصدد ایجاد مانع برای احقاق حق خانم می باشند و اگر این دادخواست مانع جلب مرد بود قانون گذار به آن اشاره می کرد.

 

حکم جلب برای مهریه چقدر اعتبار دارد؟

  • در متن حکم جلب مدت زمان اعتبار آن قید می شود. اگر این تاریخ فرا رسیده باشد حکم جلب فاقد اعتبار است و زن یا وکیل او باید برای تمدید آن اقدام نمایند.
  • ارائه حکم جلب باید توسط زن یا وکیل قانونی او و با ارائه کارت ملی انجام شود.
  • در صورتی که در برگه جلب ساعت و زمان‌بندی خاصی درج نشده باشد، زوجه تنها از طلوع آفتاب تا غروب آفتاب همان روز می‌تواند برای جلب زوج اقدام کند.
  • فقط با اصل حکم امکان جلب مرد وجود دارد و کپی حکم جلب فاقد اعتبار است.
  • اگر در حکم جلب درباره ورود به مخفیگاه یا محل زندگی زوج موضوعی ذکر نشده باشد، ماموران نمی ‌توانند به درخواست زن وارد حریم خصوصی مرد بشوند.
  • ماموران کلانتری امکان حصول جلب زوج یا عدم امکان آن را به دادگاه گزارش می‌دهند و مقام قضایی درباره اقدامات متعاقب این موضوع تصمیم‌گیری می‌کند.
  • آیا مرد بعد از صدور حکم جلب برای مهریه می تواند درخواست اعسار بدهد؟
  • بله، هر زمان که مرد تقاضای اعسار کند دادگاه به تقاضای او رسیدگی خواهد کرد. و بسته به شرایط ، تصمیم مقتضی خواهد گرفت و در هر زمانی که اعسار او قبول گردد از زندان آزاد می گردد.
  • برای سهولت در انجام کار به شما پیشنهاد می کنیم که حکم جلب سیار دریافت کنید تا در هر مکانی که شخص را مشاهده کردید اقدام به بازداشت او کنید.دفتر وکالت عدل گر در چه زمینه هایی پرونده می پذیرد؟دفتر وکالت عدل گر با سابقه 20 ساله در زمینه دعاوی کیفری مثل خیانت در امانت،کلاهبرداری، فروش مال غیر و… و دعاوی ملکی و بانکی و حقوقی با تعیین وقت مشاوره قبلی پذیرای پرونده های شما عزیزان می باشد.

    در نظر داشته باشید دفتر وکالت عدل گر در زمینه جرایم مربوط به مواد مخدر و دعاوی کارگر و کارفرما، هیچ گونه پرونده ای نمی پذیرد و حتی مشاوره نیز ارایه نمی دهد.

    خواهش مندیم از تماس در این زمینه ها خودداری کنید.

    شماره تماس های ما برای دریافت وقت مشاوره تلفنی و حضوری

    021-88657789

    021-58784

    0998-1288800

     

    آدرس ما: جردن-بلوار ستاری-پلاک 3- واحد 18



 



دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا