معرفی وکیل برای کودکان اطفال و نوجوانان
جهت ارتباط با بهترین وکیل جهت رسیدگی به جرایم رده سنی بالا با شماره های ما تماس بگیرید:
021-58784
021-88657789
09981288800
زمانی که با پرونده اطفال و نوجوانان مواجه شدید 2 راه حل دارید که یکی پیگیری توسط وکیل جرایم اطفال و نوجوانان می باشد. راه دوم این است که شما بدون آگاهی از قوانین و مقررات دفاع از پرونده را پیش ببرید. به طور کلی جرایم اطفال، یکی از جرایمی است که در قانون مجازات اسلامی برای آن مجازات معین وجود دارد .
رسیدگی به جرایم اطفال و نوجوانان مستلزم وجود یک دادرسی اختصاصی برای آن ها است. و همچنین به جرایم اطفال در دادسرا و دادگاه ویژه اطفال رسیدگی می شود.
حمایت های قانونی از کودکان و نوجوانان و وکیل نوجوانان
حقوق کودکان و نوجوانان ، مجموعهای از حقوق بشر برای نوجوانان و کودکان است که بر پشتیبانی و نگهداری از افراد جوان تمرکز دارد. بر اساس ماده یک کنوانسیون حقوق کودک مصوب سال ۱۹۹۸، کودک به کلیه افراد انسانی زیر ۱۸ سال اطلاق میشود، مگر این که سن کودک طبق قانون داخلی کمتر از آن تعریف شود.
نقش وکیل طبق ماده ۸۸ قانون مجازات چیست؟
به نقل از وکیل جرایم کودکان: جرایم تعزیری اطفالی که مجازات آنها حسب مورد تسلیم به والدین یا اولیا یا سرپرست قانونی یا تسلیم به اشخاص حقیقی یا حقوقی دیگری که دادگاه به مصلحت طفل یا نوجوان بداند، قابلیت تجدیدنظر دارد.
وکیل متخصص جرایم اطفال با استناد به تبصره ۳ مادهه ۸۸ و با توجه به تحقیقات و گزارشات مددکاران اجتماعی از وضعیت طفل یا نوجوان و رفتار او، تقاضای اعمال تجدیدنظر در تصمیم قضایی را از دادگاه می کند.
جهت ارتباط با بهترین وکیل نوجوانان با شماره های ما تماس بگیرید:
021-58784
021-88657789
09981288800
سوالات پر تکرار در خصوص وکیل جرایم کودکان، اطفال و نوجوانان
در این قسمت مفتخر به پاسخگویی سوالات متداول می باشیم:
مرجع صالح رسیدگی به جرم های کودکان کیست؟ در هر حوزه قضایی شهرستان، یک یا چند شعبه دادگاه اطفال و نوجوانان برحسب نیاز تشکیل می گردد. از این جهت تا زمانی که دادگاه اطفال و نوجوانان در محلی تشکیل نگردد، به تمام جرائم اطفال و نوجوانان به جزء جرائم مشمول ماده 315 این قانون، در شعبه دادگاه کیفری 2 یا دادگاهی که وظایف آن را انجام می دهد رسیدگی خواهد شد.
تخفیف مجازات جرایم اطفال نوجوانان به چه صورت است؟ دادگاه می تواند نظر به وضع طفل یا نوجوان و رفتار او در کانون اصلاح و تربیت یک بار در رای خود تجدیدنظر نماید و مدت نگهداری را تا یک سوم تقلیل کند.
موضوع نگهداری به تسلیم طفل یا نوجوان به ولی یا سرپرست قانونی تبدیل کند. البته این تصمیم زمانی اتخاذ می شود که طفل یا نوجوان حداقل یک پنجم از مدت نگهداری را در کانون اصلاح و تربیت بگذراند.
دادگاه می تواند در صورت احراز جهات تخفیف، مجازات ها را تا نصف حداقل کاهش دهد و اقدامات تربیتی را به اقدام دیگری تبدیل کند.
رسیدگی به جرایم کودکان و نوجوانان و تفاوت ها
اما در هر حال قانونگذار بر اساس شرایط سنی و ویژگی های روحی کودک شرایط نسبتا خاصی را برای وی در طی روند دادرسی در نظر گرفت.
یکی از مهمترین شرایط این است که در همه انواع دعاوی کیفری و مجازات امکان تجدیدنظرخواهی وجود دارد.
پس حتی در خصوص جرایمی که به صورت عادی امکان تجدید نظر خواهی برای آنها وجود ندارد، در رسیدگی به جرایم کودکان و نوجوانان امکان درخواست تجدید نظر برای آن ها نیز فراهم است.
از دیگر از ویژگی های مربوط به این دادرسی این است که وجود مشاور در روند دادرسی الزامی است. نکته ای که باید بدانید این است که مشاور نمی تواند در رای صادر شده دخالت کند اما حضور او در روند دادرسی و دادگاه الزام قانونی دارد. در بسیاری از موارد دادگاه باید به صورت حضوری برگزار گردد.
مگر این که
ثابت بشود برگزاری دادگاه با حضور کودک می تواند باعث فشار روانی و عصبی بشود.
از این جهت در برخی از موارد با اجازه دادگاه امکان برگزاری غیابی دادگاه هم وجود دارد.
به طور کلی مسئله ای که باید در خصوص رسیدگی به جرایم کودکان و نوجوانان به آن دقت نظر داشت و هر وکیل کیفری تهران و شهرستان به خوبی به آن آشنایی دارد این است که قانونگذار بر طبق قوانین بین المللی باید برخی حقوق را نسبت به کودکان و نوجوانان رعایت نماید.
این حقوق در قانون ایران گنجانده شده است و باید توسط دادگاه های داخلی به خوبی رعایت شود. یکی از مشکلاتی که هر وکیل باید به آن دقت نماید این است که این حقوق باید به صورت کامل رعایت و اجرا شود. این مسئله را می توان یکی از مهمترین کارکردهای وکیل در این زمینه دانست.