تبدیل سند منگوله دار به سند تک برگ از جمله تدابیری است که قانون جهت کاهش جرایم مرتبط با جعل اسناد در کشور بنا نهاد. همچنین ارسال ۱۳۹۰ تا کنون به موجب قانون لازم است که تمام املاکی که مورد نقل و انتقال قرار گرفتند باید دارای سند تک برگ شوند و امکان نقل و انتقال آن ها با سند دفترچه ای مقدور نمی باشد.
در این مطلب ما تصمیم داریم در خصوص مراحل و مزایای تبدیل سند دفترچه ای به تک برگ سخن بگوییم.
مراحل تبدیل سند منگوله دار به سند تک برگ
برای این کار نیاز به صرف مراحلی است که باید این مراحل طبق اصول و ضوابط حاکم بر آن طی شود. در این بخش از مقاله مذکور ما تصمیم داریم در مورد فرایند مورد نیاز برای انجام هدف ذکر شده صحبت نماییم که در ادامه مطلب به صورت قدم به قدم، مراحل مورد نیاز را شرح می دهیم.
تهیه مدارک لازم:
اولین مدرک که برای تبدیل سند منگوله دار به سند تک برگ باید سپری کرد
تهیه ی مدارک لازم است.
شاید بعضی اشخاص در اولین گام برای این کار، به اداره ثبت اسناد و املاک کشور رجوع کنند. اما واقعیت این است که این اقدام آن ها صرفا به منزله هدر دادن وقت و صرف هزینه اضافی بابت رفت و آمد می باشد.
بنا بر این اداره ثبت اسناد و املاک، در اول بار که متقاضیان به آن رجوع می کنند، لیست مدارک لازم را می دهد و از آن ها می خواهد پس از فراهم نمودن مدرک، مجدد به آنجا رجوع نمایند.
در صورتی که افراد در اولین رجوع خود مدارک را نیز به همراه داشته باشند،
مسلما یک گام جلوتر است و وقت و هزینه کمتری را بابت این منظور صرف می کنند.
لذا ما نیز، با این دید تهیه مدارک لازم را در گام نخست مراحل تبدیل سند منگوله دار به سند تک برگ قرار می دهیم و آن را بررسی خواهیم کرد.
به طور کل مدارک لازم برای تبدیل سند قدیمی به جدید شامل گزینه های زیر می باشد.
تحویل اصل و کپی مدارک شخصی مالک ملک، البته در صورتی که پس از وقوع قرارداد و انجام خرید و فروش ملک به صورت قولنامه ای هنوز سند به نام خریدار انتقال نیابد،
جهت انجام فرایند نقل و انتقال در دفتر ثبت، باید اصل و کپی مدارک شناسایی اصلی هر دو طرف معامله موجود باشد.
آدرس و کد پستی ملک
اصل فیش های پرداختی مورد نیاز
استعلام سند
اصل و کپی قبض تلفن ملک
کروکی دقیق ملک
ارائه اصل پایان کار شهرداری
اصل سند قبلی ملک
تحویل گواهی تسویه حساب با سازمان تأمین اجتماعی در صورتی که ملک مورد نظر جزو املاک تجاری یا صنعتی باشد.
رجوع به دفاتر ثبت اسناد رسمی:
در صورتی سند قدیمی به نام متقاضی باشد، او می تواند با رجوع به دفاتر ثبت اسناد و املاک رسمی، فرم درخواست تبدیل سند را پر می کند و آن را نیز بستر سایر مدارک کرده و طبق ضوابط حاکم ارسال نماید.
اما اگر ملک به صورت قراردادی به متقاضی منتقل شود، باید ابتدا مراحل لازم برای انتقال مالکیت سند به خریدار نیز صورت بگیرد، که این عامل باعث می شود یک گام دیگر به مراحل تعویض سند قدیمی به جدید برای این دست افراد افزودن گردد.
پس لازم است که قبل از رجوع به دفتر ثبت اسناد و املاک کشور، اول به اداره ثبت رجوع کرد و کارهای مربوط به انتقال سند را انجام داد
که برای این منظور علاوه بر قولنامه و سند ملک نیاز به مدارک شناسایی اصلی هم فروشنده و هم خریدار است.
الزام به تنظیم سند رسمی ملک قولنامه ای
استعلام سند قبلی:
در این قسمت، اداره ثبت یک سری استعلامات به منظور عدم فروش ملک به شخص دیگر و نبود آن در گرو بانک را به صورت مکانیزه از متقاضی به عمل می آورد.
حدود 2 روز زمان نیاز است که پاسخ استعلام اداره ثبت حاضر شود.
دریافت گواهی پایان کار :
پرداخت مالیات نقل و انتقال املاک به اداره دارایی و تسویه حساب به شهرداری هم یکی دیگر از مراحل تعویض سند قدیمی به سند جدید است که با تحویل گواهی پایان کار تایید می گردد. همچنین در صورتی که ملک مورد نظر دارای کاربری تجاری و صنعتی باشد، گرفتن نامه سازمان نو سازی جهت تکمیل مدارک نیز واجب است.
رفتن به اداره ثبت اسناد و املاک محل ملک:
برای درخواست صدور سند تک برگ لازم هست که متقاضی به اداره ثبت محل ملک رفته و فرم درخواست تعویض سند دفترچه ای به سند تک برگ را به صورت کامل و بیعیب و نقص تکمیل کند.
همینطور باید تمامی مدارک لازم مخصوصا سند قدیمی نیز پیوست درخواست متقاضی شود.
رجوع به پست:
جهت صدور سند تک برگ، پس از تکمیل درخواست، و پرداخت هزینه های لازم جهت ارسال آن باید متقاضی به اداره پست محل مراجعه کند و اقدامات مورد برای این منظور را انجام دهد.
مدارک مورد نیاز برای تبدیل سند مگوله دار و صدور سند تک برگ
مدارک شناسایی دو طرف به همراه کپی آن
حضور اشخاص
قبض تلفن ملک مورد نظر به همراه کپی (این مدرک بسیار ضروری می باشد پس اگر نباشد انتقال سند صورت نخواهد گرفت)
مدارک تسویه حساب از بیمه تامین اجتماعی برای املاک تجاری و اداری و صنعتی
استعلام سند
کروکی دقیق ملک
اصل سند قدیمی