جرم انتشار فیلم و عکس خصوصی+ تهدید به انتشار فیلم و عکس خصوصی

جرم انتشار فیلم و عکس خصوصی

جرم انتشار فیلم و عکس خصوصی+ تهدید به انتشار فیلم و عکس خصوصی

امروز با مطلبی در خصوص جرم انتشار فیلم و عکس خصوصی و تهدید به آن در خدمت شما هستیم و به سوال های شما در این زمینه پاسخ می دهیم.

1-قرار بود با شخصی ازدواج کنم اما به هم خورد و حالا آن شخص عکس و فیلم من را پخش کرده است چه کنم؟

2-شخصی تهدید می کند که عکس و فیلم خصوصی ام را پخش می کند و من به خاطر ترس، به او باج می دهم، آیا می توانم از او شکایت کنم؟

3-آیا انتشار اسکرین شات جرم است؟ تهدید به انتشار اسکرین شات چطور؟

4-چگونه شکایتم را ثبت و پیگیری کنم؟

5-نمی دانم عکسم را چه کسی پخش کرده اما به چند نفر مشکوک هستم، آیا می توانم شکایت کنم؟

6-شخص عکس های پروفایلم را پخش کرده است آیا می توانم از او شکایت کنم؟

7-آیا صرف پخش عکس دیگری جرم می باشد؟

در ادامه همراه ما باشید.

جرم انتشار فیلم و عکس خصوصی
جرم انتشار فیلم و عکس خصوصی

انتشار عکس، فیلم، اسرار خصوصی

با گسترش اپلیکیشن هایی مانند اینستاگرام و تلگرام و واتساپ و دیگر شبکه های اجتماعی مشکلاتی بروز کرده است که تا چندین سال قبل برای کسی قابل پیش بینی نبود و آن انتشار عکس، فیلم خصوصی، چت و اسرار شخصی افراد می باشد

این مشکلات آبروی افراد را در معرض خطر قرار داده است به نحوی که متاسفانه زندگی افراد را به هم می زند، حتی اشخاصی به خودکشی فکر می کنند یا اینکه فشارهای روانی زیادی را تحمل می کنند.

فراوان از ما در این خصوص سوال می شود که با شخصی آشنا شدم و فیلم و عکس خود را برای او ارسال کردم و نامزدم که آن عکس ها را دیده نامزدی مان را به هم زده است.

شخص دیگری می گفت که عکس های شخصی اش به شکل استیکر در تلگرام پخش شده است و ده ها مورد دیگر که تمامی ندارد

البته گمان نکنید که این اتفاق فقط برای دخترخانم های جوان می افتد

چرا که متاسفانه علاوه بر خانم ها، جدیداً این مشکل فراوان برای آقایان و  اشخاص متمول و آبرودار اتفاق می افتد و

با اشتباهی کوچک اشخاص سوء استفاده گر قصد اخاذی از آنها را دارند.

حتی مشاهده می شود که اشخاص زیر سن قانونی از ما در مورد طرح شکایت در این زمینه سوال می کنند و این امر نشان از فراوانی وقوع این جرم دارد.

اما باید بدانید که قانون گذار این عمل را که آبروی افراد را نشانه می گیرد جرم تلقی کرده است و شما با شکایت از طریق پلیس فتا و مراجعه به دادسرای جرایم رایانه ای می توانید شکایت خود را ثبت کنید.

جرم بودن این عمل

همان گونه که اشاره کردیم این مشکل برای بعضی ها به اندازه ای بزرگ است که حتی برای حل آن به خودکشی فکر می کنند

در حالی که شخص منتشر کننده باید از انتشار عکس های خصوصی دیگران بترسد

چرا که قانون گذار شخص منتشر گر عکس و فیلم خصوصی دیگران را قابل مجازات می داند

باید بدانید که این عمل در قانون به عنوان جرم پیش بینی و قانون گذار عاملان این عمل را به سختی مجازات می کند

قانون جرایم رایانه ای

طبق ماده 744 و 745 قانون مجازات اسلامی که در قانون جرایم رایانه ای نیز تکرار شده است

 هرکس به وسیله سامانه های رایانه ای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او جز در موارد قانونی منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از شصت و شش میلیون (66,000,000) ریال تا پانصد میلیون (500,000,000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

مشاهده می کنید که طبق این ماده صرف انتشار همراه با ضرر و هتک حیثیت این صدا و تصویر و اسرار دیگری جرم دانسته شده است و زندان و جزای نقدی در انتظار شخصی است که دست به این امور بزند.

تنها شرطی که مطابق این ماده برای مجرم شناخته شدن فرد لازم است این است که انتشار صدا یا عکس یا فیلم یا اسرار باید منتهی به ضرر یا هتک حیثیت قربانی جرم شده باشد

و شما هستید که در مقام قربانی جرم و شاکی خصوصی، موظف به اثبات ضرر و هتک حیثیت نزد بازپرس یا دادیار می باشید.

تغییر و تحریف فیلم یا صدا و تصویر

قانون گذار حتی تحریف صدا و تصویر و فیلم را نیز جرم دانسته است و حتی فراتر هم می رود و مقرر می کند که اگر شخصی از تحریف این موارد خبر دارد اما آنها را منتشر می کند مجرم است

 طبق قانون هر کس به‌ و‌سیله سامانه‌ های رایانه‌ ای یا مخابراتی، فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند،

به‌ نحوی که عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از چهل و پنج روز و دوازده ساعت تا یک سال یا جزای نقدی از پانزده میلیون (۱۵/۰۰۰/۰۰۰) ریال تا صد میلیون (۱۰۰/۰۰۰/۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

آنچه در این ماده مدنظر قانون گذار می باشد تغییر و تحریف می باشد یعنی شخصی فیلم و صوت و تصویر دیگری را تغییر دهد یا با اطلاع از تغییر و تحریف منتشر کند

که در هر صورت باید منجر به هتک حیثیت شود.

البته اگر این تغییر یا تحریف به صورت مستهجن باشد

به این صورت که تغییر فیلم یا صدا یا تصویر دیگری به شکل مستهجن  انجام شود

قانون گذار مجازات سخت تری را پیش بینی می کند

بدین صورت که شخص مجرم به حداکثر هر دو مجازات محکوم می گردد.

آیا انتشار اسکرین شات جرم است

در شبکه های اجتماعی فراوان مشاهده می کنیم که افراد اسکرین شات مکالماتشان با دیگران را منتشر می کنند یا آن را استوری می کنند یا اینکه می خواهند با دیگران درد و دل کنند و اسکرین شات مکالمات شخصی شان را منتشر می کنند

مثلاً اگر به وب سایت نی نی سایت سر بزنید مشاهده می کنید که بسیاری از خانم ها که از شوهر یا مادر شوهر یا خوهر شوهر خود گله دارند! این کار را انجام می دهند و اسکرین شات شخص را پخش می کنند.

همان گونه که در بالا اشاره کردیم هیچ کس حق ندارد اسرار دیگری را بدون اجازه او منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار بدهد پس اگر مواردی که منتشر می کنید مشمول این قانون باشد بله انتشار اسکرین شات جرم محسوب می گردد

و در صورت شکایت مورد پیگرد قانونی قرار خواهید گرفت.

صرف پخش عکس دیگران جرم است

شاید بعد از مطرح کردن مواردی که در بالا مطرح کردیم این سوال برایتان پیش بیاید که آیا صرف پخش کردن عکس دیگران جرم است یا نه؟

همان گونه که در بالا توضیح دادیم پخش عکس دیگران باید منجر به ضرر و هتک حیثیت شخص شود و بدون وجود این قیدها جرم ثابت نمی شود و البته اگر متهم این جرم ها هستید می توانید در این موارد مناقشه کنید تا حکم برائت تان صادر شود

علاوه بر این مورد، شاکی با ارایه شکواییه مدعی است که متهم در ارتکاب این جرم سوء نیت داشته است و قاعدتاً باید سوء نیت را ثابت کند.

در کل شاکی باید با ارایه دلایل اثباتی محکم، بازپرس یا دادیار را قانع کند که جرم مزبور اتفاق افتاده است و به او ضرر رسانده یا حیثیت او را هتک کرده است.

حکم برائت یعنی چه

پخش عکس پروفایل دیگران جرم است

همه با قرار دادن عکس در پروفایل های شخصی مان آشنا هستیم و کم هستند افرادی که عکس پروفایل نداشته باشند.

اما سوال این جا است که آیا قرار دادن عکس در پروفایل به دیگران اجازه انتشار آن را می دهد چرا که دیگران نسبت به انتشار اولیه آن اقدام نکرده اند بلکه خود شخص عکس را در پروفایل اش قرار داده است

به نحوی که همه می توانند آن عکس را مشاهده کنند و سپس دیگران آن را گسترش داده و به جاهای دیگر ارسال کرده اند

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که هرچند شخص خودش نسبت به قرار دادن عکس در پروفایل اقدام می کند اما قرار دادن عکس در پروفایل به دیگران مجوز انتشار آن را نمی دهد.

چرا که نیت شخص و حدود اجازه ای که چنین شخصی صادر کرده است واضح و آشکار است و خارج شدن از دایره این اجازه مجرمانه است.

شخصی که در پروفایل عکس قرار می دهد هیچ گاه قصد آن را ندارد که به همه اجازه بهره برداری از عکسش را بدهد بلکه این عکس گذارده می شود تا او را به دیگران معرفی کند

 یا اینکه فامیل ها و آشناهایش عکس او را ببینند و اگر شخصی فراتر از این موارد برود و عکس پروفایل دیگران را منتشر کند به نحوی که منجر به ضرر یا هتک حیثیت گردد مطابق قانون مرتکب جرم شده است.

 تهدید به انتشار فیلم و عکس خصوصی

مطلب جرم انتشار فیلم و عکس خصوصی را با مبحث تهدید به انتشار فیلم و عکس خصوصی ادامه می دهیم و شاید برای شما جالب باشد که تهدید به انتشار فیلم و عکس خصوصی خیلی بیشتر از خود جرم اتفاق می افتد.

و از هر ده نفری که در این زمینه با دفتر وکالت ما تماس می گیرند 7 نفر تهدید شده اند که در صورت باج ندادن به شخص تهدید کننده، عکس ها یا فیلم هایشان منتشر خواهد شد! و متاسفانه این امر نشان می دهد

که افراد چگونه از ترس ما برای رسیدن به اهدافشان استفاده می کنند.

تهدید مانند چماقی موثر بالای سر اشخاص قرار می گیرد و آنها با تهدیدهای شخص مجرم تن به خواسته های نامشروع او می دهند

اما باید بدانید که تهدید نیز در قانون ایران جرم است و

هرگاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشاء سری نسبت به خود یا بستگان او نماید، اعم از این که به این و‌اسطه تقاضای و‌جه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد

به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه یا زندان از یک ماه تا یک سال محکوم خواهد شد و اصلا مهم نیست که شخص تهدید کننده، هیچ گاه تهدید خود را عملی نکند چرا که صرف تهدید کردن و ترساندن دیگران برای رسیدن به مقاصد نامشروع جرم تلقی می گردد.

البته قانون جدید کاهش حبس تعزیری بعضی از این مجازات ها را تغییر داده است و

برخی جرم ها را جزء جرایم قابل گذشت می داند

جرم قابل گذشت جرمی است که شروع و ادامه رسیدگی و اجرای مجازات منوط به شکایت شما است

و در صورت گذشت و رضایت شما در هر مرحله مجازات متوقف می گردد.

عدم حضور جلب است یعنی چه

روند رسیدگی پرونده

مطلب جرم انتشار فیلم و عکس خصوصی را با روند رسیدگی پرونده ادامه می دهیم.

بسیاری از اشخاصی که قصد شکایت و مقابله با این اخاذی ها را دارند

از ما در مورد روند پرونده سوال می کنند.

آغاز روند این پرونده با شکایت نزد پلیس فتا یا شکایت در دفاتر خدمات قضایی و ارسال پرونده به دادسرای جرایم رایانه ای شروع می شود و سپس پرونده به شعبه دادیاری یا بازپرسی برای شروع یا تکمیل تحقیقات مقدماتی ارسال می گردد.

بعضی اوقات اشخاصی که قصد طرح شکایت دارند نمی دانند که مرتکب این کار چه شخصی است، یعنی به افرادی مظنون هستند اما مطمئن نیستند.

در این شرایط مطابق قانون می توانید شکایت خود را علیه شخص ناشناس طرح کنید و مظنونین خود را به بازپرس یا دادیار اعلام کنید.

کیفرخواست چیست و در چه مواردی صادر می شود

سوال های کوتاه

انتشار فیلم یا عکس خصوصی دیگران جرم است

بله مطابق قانون اگر منجر به ورود ضرر یا هتک حیثیت اشخاص شود جرم است.

انتشار اسکرین شات متعلق به دیگران جرم است

مطابق آنچه در متن توضیح دادیم بله جرم است.

آیا انتشار عکس پروفایل دیگران جرم است

تحت شرایطی بله جرم است.

چگونه از شخصی که مرا به انتشار عکس خصوصی ام تهدید می کند شکایت کنم؟

تحت عنوان تهدید شکایت کنید.

دفتر وکالت عدل گر در چه زمینه هایی پرونده می پذیرد؟

دفتر وکالت عدل گر با سابقه 20 ساله در زمینه دعاوی کیفری مثل خیانت در امانت،کلاهبرداری، فروش مال غیر و… و دعاوی ملکی و بانکی و تجاری و حقوقی، با تعیین وقت مشاوره قبلی پذیرای پرونده های شما عزیزان می باشد.

در نظر داشته باشید دفتر وکالت عدل گر در زمینه جرایم مربوط به مواد مخدر و دعاوی کارگر و کارفرما، هیچ گونه پرونده ای نمی پذیرد و حتی مشاوره نیز ارایه نمی دهد.

خواهش مندیم از تماس در این زمینه ها خودداری کنید.

شماره تماس های ما برای دریافت وقت مشاوره تلفنی و حضوری

021-88657789

021-58784

0998-1288800

 

آدرس ما: جردن-بلوار ستاری-پلاک 3- واحد 18

 

 

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا