گواهی انحصار وراثت+ مدارک لازم
گواهی انحصار وراثت و مدارک لازم برای گواهی انحصار وراثت در سال 1403 و تمامی مراحل دریافت گواهی انحصار وراثت موضوع بحث امروز ما است.
بعد از فوت شخص اموال او طبق قانون به ورثه او می رسد اما ادارت و نهادها و بانک ها و سایر نهادهای دولتی و غیر دولتی از کجا باید بدانند که وراث شخص متوفی چه اشخاصی می باشند؟
به همین منظور و برای اینکه وراث بتوانند در اموال متوفی تصرف کنند باید از دادگاه تقاضای گواهی به نام گواهی انحصار وراثت کنند
و همان طور که از نام آن پیدا است در این گواهی منحصر بودن وراث و سهم الارث آنها درج می گردد.
اگر گواهی انحصار وراثت دریافت نکنید نمی توانید اموال متوفی را تقسیم کنید و در آن تصرف انجام بدهید و هیچ اداره دولتی شما را به عنوان وارث متوفی شناسایی نمی کند اما اگر گواهی انحصار وراثت دریافت کنید جانشین متوفی شناخته خواهید شد.
دریافت گواهی انحصار وراثت کار سختی نیست اما چندین مرحله دارد که باید با تمامی آنها آشنا بشوید.
سوال های زیادی در مورد انحصار وراثت مطرح می شود که ما سعی کرده ایم در این مقاله به تمامی این سوال ها پاسخ بدهیم تا اگر توانایی گرفتن وکیل برای دریافت گواهی انحصار وراثت را ندارید بتوانید با راهنمایی های ما قدم به قدم پیش بروید
سوالات مهم در مورد انحصار وراثت
1-چه اشخاصی می توانند تقاضای گواهی انحصار وراثت کنند؟
2-درخواست انحصار وراثت باید به کدام دادگاه تقدیم گردد؟
3-برای ارایه دادخواست انحصار وراثت باید به کجا مراجعه کرد؟
4-برای ارایه دادخواست انحصار وراثت، چه مدارکی لازم است؟
5-شورای حل اختلاف چگونه به درخواست انحصار وراثت رسیدگی می کند؟
6-دریافت گواهی انحصار وراثت چقدر طول می کشد؟
7-برای انحصار وراثت کجا باید برویم؟
8-هزینه انحصار وراثت چقدر می باشد؟
9-اگر یکی از ورثه راضی به گرفتن انحصار وراثت نباشد چه باید کرد؟
10-صدور گواهی انحصار وراثت چه آثاری به همراه دارد؟
11-آیا اشخاص می توانند به گواهی انحصار وراثت اعتراض کنند؟
12-اگر شخصی به دروغ گواهی انحصار وراثت بگیرد به چه مجازاتی محکوم می گردد؟ آیا اصلاً قانون گذار برای این امر مجازاتی پیش بینی کرده است؟
13-آیا گواهی انحصار وراثت اتباع خارجه در ایران قابل قبول می باشد؟
سوال ها در زمینه انحصار وراثت تمامی ندارد.
در ادامه همراه ما باشید.
مراحل دریافت گواهی انحصار وراثت
قبل از شروع کامل بحث، اگر بخواهیم به صورت خلاصه مراحل دریافت گواهی انحصار وراثت را شرح بدهیم باید بگوییم که شامل مراحل زیر می شود
به طور کلی مراحل انحصار وراثت به شرح زیر است:
- گرفتن گواهی فوت و تکمیل مدارک
- دادخواست انحصار وراثت در دفتر خدمات قضایی
- مراجعه به شورای حل اختلاف( در بسیاری از شهرها دیگر نیازی به مراجعه به شورای حل اختلاف نمی باشد و باید به دادگاه صلح مراجعه کنید)
- مشخص شدن ورثه و اموال و دارایی
- تنظیم استشهادیه در دفاتر اسناد رسمی
- تعیین مالیات بر ارث ( گواهی تسلیم اظهارنامه مالیاتی)
- صدور گواهی انحصار وراثت
- تحریر ترکه
- تقسیم ترکه
البته در نظر داشته باشید که تحریر ترکه و تقسیم ترکه زمانی مورد نیاز شما خواهد بود که ورثه در مورد میزان دارایی متوفی یا نحوه تقسیم آن با هم تفاهم نداشته باشند و دچار اختلاف باشند.
نکته دیگری که باید در نظر بگیرید این است که در صورت داشتن وکیل برای هیچ کدام از این مراحل نیاز به مراجعه به دفاتر خدمات قضایی ندارید.
در ادامه به تمام جزییاتی که برای شما راهگشا خواهد بود اشاره می کنیم.
اشخاص متقاضی گواهی انحصار وراثت
شاید گمان کنید که تقاضای صدور این گواهی فقط از جانب اشخاصی امکان پذیر می باشد که جزء وراث شخص متوفی می باشند
اما باید بدانید که صدور گواهی انحصار وراثت نه تنها از جانب وراث بلکه از جانب سایر اشخاص ذی نفع نیز امکان پذیر می باشد
طبق قانون در صورتی که وراث متوفی یا سایر افراد ذینفع بخواهند تصدیق انحصار وراثت تحصیل کنند درخواستنامه کتبی حاوی، نام ومشخصات درخواستکننده و متوفی و ورثه و اقامتگاه آنها و نسبت بین متوفی و وارث تنظیم نموده به دادگاه تسلیم مینماید.
حال شاید از ما سوال بپرسید که مقصود از اشخاص ذی نفع چه کسانی می باشد؟
در پاسخ باید بگوییم که مقصود از این افراد، اشخاصی می باشند که در قضیه ارث و میراث شخص متوفی دارای نفع مستقیم می باشند مثلاً طلبکار از متوفی و شخصی که به نفع او وصیتی صورت گرفته است طبق قانون می توانند گواهی حصر وراثت را درخواست کنند.
یکی از اصول ارایه دادخواست به هر دادگاهی این است که شخص ارایه دهنده دادخواست در قضیه نفع داشته باشد و قانون گذار در زمینه درخواست انحصار وراثت، طلبکار متوفی و شخصی که وصیت به نفع او صورت گرفته است را دارای نفع می داند.
پس اگر ورثه بخواهند ساز مخالفت کوک کنند و با این افراد کنار نیایند و همکاری لازم را با آنها انجام ندهند آنها می توانند از شورای حل اختلاف گواهی انحصار وراثت متوفی را دریافت کنند.
به عنوان مثال شخصی از دیگری طلب دارد و وراث متوفی برای چوب لای چرخ طلبکار گذاشتن اقدام به دریافت گواهی انحصار وراثت نمی کنند در این حالت طلبکار می تواند با مراجعه به دادگاه صلح تقاضای دریافت گواهی انحصار وراثت بدهکار را کند.
اما اگر ورثه گواهی انحصار وراثت دریافت کرده اند و طلبکار به آن دسترسی ندارد می تواند با مراجعه به شورای حل اختلاف مرکزی به آن دسترسی پیدا کند.
همکاری نکردن ورثه
یکی دیگر از مشکلاتی که ورثه در زمینه دریافت گواهی انحصار وراثت با آن روبه رو هستند همکاری نکردن یکی از ورثه یا رضایت نداشتن یکی از آنها به دریافت گواهی انحصار وراثت است.
همکاری نکردن سایر ورثه علت مشخصی ندارد چرا که برای دریافت اموال متوفی هیچ راه دیگری جز دریافت گواهی انحصار وراثت وجود ندارد.
در هر حال و به هر علتی که یک کدام از ورثه در این زمینه همکاری نمی کند باید بدانید که همکاری نکردن یک کدام از ورثه شاید چند روزی کار شما را با تاخیر رو به رو کند اما در نهایت مانع کار شما نخواهد شد و شما می توانید این گواهی را دریافت کنید.
نهایت همکاری نکردن یک کدام از ورثه این است که از قرار دادن اصل مدارک خود در اختیار شما خودداری کند که در این زمینه می توانید از شورای حل اختلاف تقاضا کنید در این زمینه از ثبت احوال استعلام کند.
دادگاه صالح
طبق قانون، صدور این گواهی در صلاحیت شورای حل اختلاف محل فوت شخص می باشد اما مطابق قانون جدید شوراهای حل اختلاف که در سال 1402 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید از این به بعد دادخواست انحصار وراثت در دادگاه صلح مورد رسیدگی قرار می گیرد.
مطابق بند 6 ماده 12 قانون شورای حل اختلاف دعاوی حصر ورثه، تحریر ترکه، مهر و موم و رفع آن در صلاحیت دادگاه صلح قرار گرفته است.
لازم به ذکر است که در بسیاری از نقاط ایران، دادگاه های صلح شروع به کار کرده اند پس اگر قصد ارایه گواهی انحصار وراثت دارید حتما باید حواستان باشد که دعوا را در چه دادگاهی مطرح می کنید.
دریافت گواهی فوت متوفی
مطابق ماده 22 قانون ثبت احوال وفات هرکس اعم از ایرانی یا خارجی باید به مامور یا نماینده ثبت احوال اعلام شود.
وفات باید در سند ثبت وفات شود و گواهی فوت تسلیم شود.
گواهی وفات به هر شخصی که درخواست کند داده می شود.
در هر حال برای دریافت این گواهی باید به ادارت ثبت احوال سراسر کشور مراجعه کنید و شناسنامه و کارت ملی متوفی و گواهی پزشک یا بیمارستان را به همراه داشته باشید.
هم اکنون امکان دریافت گواهی فوت به صورت الکترونیکی نیز وجود دارد که می توانید از طریق سامانه سهیم اداره ثبت احوال( سامانه هویت یکتای ملی ایرانیان) اقدام کنید
لینک سامانه سهیم اداره ثبت احوال
ارایه دادخواست
برای ارایه دادخواست انحصار وراثت باید به دفاتر خدمات قضایی در سراسر کشور مراجعه کنید.
البته اگر در این زمینه به وکیل دادگستری وکالت داده اید دیگر نیازی به مراجعه به دفاتر خدمات قضایی ندارید بلکه وکیل دادگستری از طریق سامانه خود اقدام به ثبت دادخواست انحصار وراثت خواهد کرد.
برای ثبت این دادخواست نیازی نیست که همه وراث به دفتر خدمات قضایی مراجعه کنند بلکه رجوع یک کدام از وراث به دفتر خدمات قضایی برای ثبت دادخواست کفایت می کند.
وارثی که به دفتر خدمات قضایی مراجعه می کند باید دادخواست انحصار وراثت را به طرفیت تمامی ورثه مطرح کند و هنگام مراجعه به دفاتر خدمات قضایی باید مدارک زیر را در دست داشته باشد تا موفق به ثبت این دادخواست شود.
مدارک لازم برای ثبت دادخواست انحصار وراثت
مدارک لازم برای ثبت این دادخواست عبارتند از:
گواهی فوت متوفی
استشهادیه محضری
شناسنامه متوفی
عقدنامه یا رونوشت
شناسنامه و کارت ملی وراث
وصیت نامه رسمی شخص فوت شده ( اگر وصیت نامه ای وجود دارد)
گواهی تسلیم اظهارنامه مالیاتی برای متوفیان قبل از سال ۹۵ که تاکنون اقدامی نکرده اند.
استشهادیه محضری گواهی انحصار وراثت
شاید برای شما این سوال پیش بیاید که مقصود از استشهادیه چه می باشد؟
استشهاد به معنای شاهد خواستن برای اثبات دعوا می باشد.
در این دعوا سه شاهد با حضور در دفترخانه اسناد رسمی صحت گفته های وارثان را تایید می کنند.
یعنی شهادت می دهند که متوفی در تاریخ مقرر فوت کرده است و وارثان او چه اشخاصی می باشند.
فرم استشهادیه از سوی ورثه تنظیم می گردد و سه شاهد در دفتر اسناد رسمی آن را امضاء می کنند و امضای شهود توسط سردفتر اسناد رسمی گواهی و تصدیق می گردد.
استشهادیه مخصوص گواهی انحصار وراثت طبقه اول
استشهادیه مخصوص گواهی انحصار وراثت طبقه دوم
گواهی تسلیم اظهارنامه مالیاتی چیست
تمام اموال و دارایی های که از متوفی به جا می ماند چه داخل ایران و چه خارج از ایران، مطابق ماده 17 قانون مالیاتهای مستقیم مشمول مالیات بر ارث خواهد بود.
این اموال شامل موارد زیر می باشد که به آنها مالیات تعلق می گیرد حساب ها و سپرده های بانکی، اوراق مشارکت، و حتی سودهای متعلق به آنها تا تاریخ انتقال به نام ورثه ،تمام سهام و سهم الشرکه و حق تقدم، حق اختراع و امتیازات از جمله امتیاز آب، برق، گاز، خط تلفن ثابت، خط تلفن همراه، انواع وسایل نقیله موتوری اعم از زمینی، هوایی، دریایی، کلیه املاک با کاربری مسکونی، اداری، تجاری یا صنعتی می باشد.
در یک کلام هر چیز با ارزشی که عنوان مال بر آن صدق کند و دارای ارزش مالی باشد باید مالیات آن پرداخت گردد.
مواردی که به آنها مالیات بر ارث تعلق نمی گیرد بسیار محدود هستند به عنوان مثال اثاث منزل مسکونی و محل سکونت متوفی و بیمه عمر و خسارت فوت جزء مواردی هستند که به آن مالیات تعلق نمی گیرد.
مطابق ماده 26 قانون مالیات های مستقیم وراث متوفی ( هر کدام به تنهایی یا با هم دیگر) ظرف مدت یک سال از تاریخ فوت متوفی اظهارنامهای حاوی کلیه اقلام ماترک با تعیین ارزش روز زمان فوت و تصریح مطالبات و بدهیها طبق فرم نمونه مخصوصی که از طرف سازمان امور مالیاتی کشور تهیه به اداره امور مالیاتی صلاحیتدار تقدیم می کنند.
نکته ای که در این مورد باید مدنظر داشته باشید این است که این گواهی را می توانید بعد از درخواست انحصار وراثت بگیرید و همان گونه که مشاهده کردید مطابق قانون می توانید ظرف یک سال از تاریخ فوت متوفی اظهارنامه بدهید و ضرورتی ندارد که هنگام ثبت درخواست انحصار وراثت اظهارنامه مالیاتی داده باشید اما در مورد اشخاصی که قبل از سال 1395 فوت کرده اند باید هنگام ثبت درخواست انحصار وراثت حتما اظهارنامه مالیاتی نیز ثبت کرده باشند.
آیا حضور تمام ورثه برای دریافت گواهی انحصار وراثت ضروری است
همان گونه که در بالا اشاره کردیم بعضی از وراث از همکاری برای دریافت گواهی انحصار وراثت خودداری می کنند و مدارک خود را در اختیار سایر وراث قرار نمی دهند اما بعضی اشخاص نیز در دسترس نیستند و امکان همکاری ندارند.
در تمامی این موارد امکان دریافت گواهی انحصار وراثت وجود دارد و هیچ کدام از این موارد مانع دریافت گواهی انحصار وراثت نمی گردد.
در این موارد یک کدام از وراث برای دریافت گواهی انحصار وراثت اقدام می کند و در ستون دلایل درخواست استعلام از اداره ثبت احوال درج می گردد و دادگاه صلح از اداره ثبت احوال در مورد آن شخص ( خواهر یا برادری که همکاری نمی کند یا در دسترس نیست) استعلام می کند.
می دانم که خواهر و برادرم گواهی انحصار وراثت گرفته اند
یکی از سوال هایی که فراوان از ما پرسیده می شود این است که از کجا بدانم انحصار وراثت شده است؟
اگر مطمئن هستید که وراث دیگر گواهی انحصار وراثت گرفته اند اما نمی دانید در کدام دادگاه این اتفاق افتاده است باید به شورای حل اختلاف مرکزی مراجعه کنید.
آنها با دریافت کد ملی متوفی، شما را از شعبه صادر کننده گواهی انحصار وراثت آگاه می کنند و شما با مراجعه به شعبه صادر کننده می توانید نسبت به دریافت یک نسخه از گواهی انحصار وراثت اقدام کنید.
نحوه رسیدگی دادگاه در دادخواست انحصار وراثت
شورای حل اختلاف درخواست متقاضی را یک نوبت در روزنامههای کثیرالانتشار یا محلی آگهی مینماید.
بعد از گذشت یک ماه از تاریخ انتشار آگهی در صورتی که معترضی نبود دادگاه تمام ادله و اسناد درخواست کننده تصدیق را از برگ شناسنامه و گواهی گواه و غیره در نظر گرفته، تصدیقی دال بر وراثت و تعیین تعداد وراث و نسبت آنها با متوفی صادر مینماید.
البته مطابق قانون در صورتی که بهای ترکه بیش از ده میلیون (10،000،000) ریال نباشد دادگاه بدون انتشار آگهی به دلایل درخواستکننده رسیدگی و درخواست تصدیق صدور گواهی حصر وراثت را حسب اقتضای دلایل قبول یا رد مینماید.
این مبلغ با توجه به شاخص قیمت ها و هزینه زندگی هم اکنون 500 میلیون ریال می باشد. به عبارت دیگر اگر بهای میراث و ترکه باقی مانده از متوفی 500 میلیون ریال باشد گواهی انحصار وراثت محدود صادر می گردد و نیازی به درج آگهی در روزنامه نمی باشد.
اما گواهی انحصار وراثت نامحدود زمانی صادر می گردد که ترکه و میراث باقی مانده از متوفی بیشتر از 50 میلیون تومان ارزش دارد و به علت درج آگهی در روزنامه روند دریافت آن اندکی طولانی تر است.
در نهایت،در صورت اعتراض، دادگاه جلسهای برای رسیدگی به اعتراض معین می کند و به معترض و درخواستکننده تصدیق اطلاع میدهد و درجلسه پس از رسیدگی حکم خواهد داد.
مثلاً یک کدام از وراث ادعا می کند که نامش در گواهی ذکر نشده است که در این صورت می تواند با ارایه دلیل و مدرک به گواهی انحصار وراثت اعتراض کند.
انحصار وراثت چقدر طول می کشد
بنابر آنچه در مورد گواهی انحصار وراثت محدود یا نامحدود گفتیم می توانید پیش بینی کنید که انحصار وراثت چقدر طول می کشد.
اگر انحصار وراثت نامحدود می خواهید با توجه به اینکه نیاز به درج آگهی در روزنامه می باشد یک ماه به مدت زمان دریافت گواهی انحصار وراثت افزوده می شود
اما در گواهی انحصار وراثت محدود چون نیاز به درج آگهی در روزنامه نمی باشد روند کار سریع تر صورت می گیرد.
در کل در دادگاه های تهران با توجه به شلوغی محاکم، دریافت گواهی انحصار وراثت حدود 3 ماه زمان می برد اما در شهرستان ها این کار سریع تر صورت می گیرد.
هزینه دریافت گواهی انحصار وراثت چقدر است
دریافت گواهی انحصار وراثت هزینه چندانی ندارد.
فقط هزینه دادرسی اندکی وجود دارد که در دفاتر خدمات قضایی از شما دریافت می کنند.
آثار گواهی انحصار وراثت
همان گونه که گفتیم اولین قدم برای تصرف در اموال متوفی دریافت گواهی انحصار وراثت می باشد.
اشخاصی که این گواهی را دریافت می کنند، میتوانند طبق گواهی انحصار وراثت ترکه و مطالبات متوفی را از کسانی که مدیون یامتصرف مال متوفی هستند مطالبه کنند.
مدیون یا متصرف اموال متوفی باید ترکه و مطالبات متوفی را به آنها تسلیم کند و در صورت پرداخت دین و یا تسلیم مال در مقابل هر مدعی وراثت بری الذمه محسوب می گردند.
هرگاه معلوم شود که مدعیان درخواست با علم به عدم وراثت این گواهی را تحصیل کرده اند و یا با علم به وجود وارثی غیر از خود تحصیل انحصار وراثت بر خلاف حقیقت کرده اند کلاهبردار محسوب می گردند
و علاوه بر جبران خسارت به مجازات کلاهبرداری محکوم می شوند.
در مورد شاهدهایی که در دفترخانه حاضر می شوند نیز اگر شهادت دروغ باشد به جرم شهادت دروغ قابل پیگرد می باشند.
بعد از دریافت گواهی انحصار وراثت چه کنیم
بعد از دریافت گواهی انحصار وراثت، اگر بین ورثه در مورد میزان ترکه و ارث و میراث و نحوه تقسیم آن اختلافی وجود نداشته باشد می توانند مابین خود نسبت به تقسیم ارث و میراث اقدام کنند
اما در صورتی که میان ورثه در مورد میزان ترکه و ارث و میراث یا نحوه تقسیم آن اختلافی وجود داشته باشد باشد نسبت به طرح دعوای تحریر ترکه و تقسیم ترکه اقدام کنند.
گواهی انحصار وراثت متوفای خارج کشور
تصدیق صادره از مقامات صلاحیتدار کشور متوفی راجع به وراثت اتباع خارجه با انحصار آن پس از احراز اعتبار آن در دادگاه ایران ازحیث صدور و رعایت مقررات مربوطه به اعتبار اسناد تنظیم شده در خارجه قابل ترتیب اثر خواهد بود.
محاکم ایران به اسناد تنظیم شده در کشورهای خارجی همان اعتباری را خواهند می دهند که آن اسناد مطابق قوانین کشوری که در آنجا تنظیم شده دارا میباشد البته با رعایت شرایط زیر:
1- اسناد به علتی از علل قانونی بی اعتبار نباشد
2- مفاد آنها مخالف با قوانین مربوط به نظم عمومی یا اخلاق حسنه ایران نباشد.
3- کشوری که اسناد در آنجا تنظیم شده طبق قوانین خود اسناد تنظیمی در ایران را معتبر بشناسد.
4- نماینده سیاسی یا کنسولی ایران در کشوری که سند در آنجا تنظیم شده یا نماینده سیاسی و یا کنسولی کشور مزبور در ایران تصدیق کند که سند مطابق قوانین محل تنظیم شده است.
ثبت گواهی انحصار وراثت در سامانه ثبت الکترونیک اسناد
مطابق قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول مصوب 1403 دادگاهی که گواهی انحصار وراثت صادر می کند موظف است یک نسخه از گواهی انحصار وراثت را در سامانه ای به نام سامانه ثبت الکترونیک اسناد درج کند تا در دفتر الکترونیک املاک بارگزاری شود.
پس دادگاه صلح که مطابق قانون جدید مرجع صدور گواهی انحصار وراثت است باید یک نسخه از گواهی انحصار وراثت را در این سامانه بارگزاری کند.
سوال های پرتکرار
آیا دریافت گواهی انحصار وراثت اجباری است؟
اگر می خواهید در اموال متوفی تصرف کنید بله باید گواهی انحصار وراثت دریافت کنید تا در تمامی نهادها و ادارت به عنوان وراث متوفی شناسایی شوید.
مراحل دریافت گواهی انحصار وراثت چیست؟
در متن به طور کامل درباره این مورد توضیح دادیم.
دریافت گواهی انحصار وراثت چقدر زمان می برد؟
نمی توان به زمان دقیقی اشاره کرد اما بین 1 تا 3 ماه زمان می برد.
استشهادیه انحصار وراثت چیست؟
3 نفر شاهد در دفتر اسناد رسمی حاضر می شوند و مفاد سخن شما را گواهی می دهند و سردفتر اسناد رسمی امضای آنها ذیل شهادت نامه را تصدیق می کند و این شهادت نامه باید جزء ضمایم دادخواست انحصار وراثت به دادگاه تقدیم شود.
برای انحصار وراثت کجا برویم؟
بعد از گذراندن مراحلی که در متن به آنها اشاره کردیم مطابق قانون جدید، باید دادخواست خود را به دادگاه صلح بدهید.
البته دادگاه صلح هنوز در تمامی نقاط ایران تشکیل نشده است اما در مکان هایی که تشکیل شده است باید انحصار وراثت یا حصر ورثه در دادگاه صلح مطرح گردد.
گواهی فوت متوفی را از کجا تهیه کنیم؟
از ادارت ثبت احوال سراسر کشور.
حق الوکاله وکیل برای دریافت گواهی انحصار وراثت چقدر می باشد؟
بین 5 تا 10 میلیون تومان حق الوکاله وکیل برای دریافت گواهی انحصار وراثت می باشد.
دفتر وکالت عدل گر در چه زمینه هایی پرونده می پذیرد؟
دفتر وکالت عدل گر با سابقه 20 ساله در زمینه دعاوی کیفری مثل خیانت در امانت،کلاهبرداری، فروش مال غیر و… و دعاوی ملکی و بانکی با تعیین وقت مشاوره قبلی پذیرای پرونده های شما عزیزان می باشد.
در نظر داشته باشید دفتر وکالت عدل گر در زمینه جرایم مربوط به مواد مخدر و دعاوی کارگر و کارفرما، هیچ گونه پرونده ای نمی پذیرد و حتی مشاوره نیز ارایه نمی دهد.
خواهش مندیم از تماس در این زمینه ها خودداری کنید.
شماره تماس های ما برای دریافت وقت مشاوره تلفنی و حضوری
021-88657789
021-58784
0998-1288800
آدرس ما: جردن-بلوار ستاری-پلاک 3- واحد 18